Dagelijkse dingen

GRRR…Bezorgdiensten!!!

20120919-164045.jpg Het verhaal van een vuilnisbak…

Om na een hele tijd niet geschreven te hebben, nu ineens met dit enigszins agressief getinte stukje te komen, is misschien niet zo’n goede zet. Maar oh, ik ben zo geïrriteerd.

Vandaag zou ik in de ochtend een pakket geleverd krijgen. Voor degenen die het echt willen weten: het gaat om een vuilnisbak. Van de afzender van mijn pakket heb ik een dag eerder een e-mail ontvangen met daarin de gegevens om mijn pakket te kunnen volgen. Prima, zou je denken.

Maar daar begint het gedonder dus. Op de website van de bezorgdienst is mijn hele pakket niet terug te vinden. Wel staat er de ijzersterke en irritatie aanwakkerende mededeling dat ‘het pakketje mogelijk nog onderweg is naar het sorteercentrum’. En dat kan dus niet, want het pakket zou -volgens afspraak – vandaag geleverd worden. Aan mij. Dus niet aan het sorteercentrum.

Ik ben positief ingesteld, ondanks mijn van nature aangeboren sarcasme. Dus toen de ochtend verstreken was, bleef ik denken dat het nog goed zou komen. Ondanks de niet-veranderde mededeling op de website van de bezorger. Rond een uur of twee heb ik toch maar het klachtenformulier van de afzender van mijn pakket ingevuld, zoals mij aangeraden werd op de website van de bezorger (Volgt u het daar nog, aan de andere kant van het beeldscherm?).

Mijn sarcasme heeft het inmiddels gewonnen van mijn positieve instelling: dat pakket komt dus echt niet meer vandaag! Wanneer dan wel? En dan kom ik bij een van de tenenkrommende verhalen die de ronde doet op internet van mensen die te maken hebben gehad met ‘mijn’ bezorgdienst. Lees en huiver.

Uit het verhaal maak ik op dat de klant in dit verhaal een student is die met genoeg andere medebewoners aanwezig is om een pakket aan te nemen. De chauffeur geeft steeds door dat de klant niet aanwezig is en dat het pakket een andere dag opnieuw wordt aangeboden, maar er komt gewoon niemand. Op de website met bezorginformatie komt wel steevast te staan dat de bezorger langs is geweest, maar niemand thuis heeft aangetroffen. Als dan eindelijk het pakket wordt afgeleverd, vraagt desbetreffende klant waarom het allemaal zo moet gaan.

Weet je wat die man zegt??? Hij houdt niet van de buurt, want de meeste mensen zijn niet thuis, hij heeft geen zin om op de lift te wachten en met de trap gaat hij al helemaal niet. Kort, maar krachtig zou ik zeggen: Ontslaan! Gelukkig voor hem ga ik daar niet over.

Nu maar afwachten in wat voor horrorscenario mijn vuilnisbak verzeild gaat raken…