Columns, Dagelijkse dingen, Vakantie

Vakantiepret: deel I

Vol ‘goede’ moed onderweg…

 

 

 

 

Net als de rest van Nederland heb ik ook de drang om tijdens de zomerperiode een ander land op te zoeken. Wegens het aloude begrip een ‘arme student’ te zijn, ben ik deze keer met mijn ouders meegegaan naar Italië. Om precies te zijn naar Bella Toscana.

Voor het eerst ging ik niet hysterisch op vakantie. Ik heb rustig ingepakt, voor mijn katten een nog chiquer onderkomen gevonden dan ik voor mijzelf zou boeken en de sleutels van mijn appartement bij de buurvrouw achtergelaten. De vakantie was wat mij betreft begonnen.

Rijden in een automaat draagt natuurlijk ook bij aan een ontspannen start van de vakantie. Maar helaas, de slogan ‘Van A naar Beter’ geldt niet alleen voor de verbouwingsdrift aan de Nederlandse wegen. Het Nederlands grondgebied hadden we binnen twee uurtjes verlaten en in dit tempo zouden we onze overnachtingsplek voor het einde van de middag wel halen. Die lag in Oostenrijk.Toen het verkeer echter begon te stagneren, nog voor München, vroegen we ons af wat er aan de hand kon zijn. Afgezien van de standaard ‘ik ram mijn auto lekker in de auto van een ander, dan had ie maar opzij moeten gaan’-ongelukken, konden wij niet zo snel iets bedenken.

Totdat we de borden zagen. Sommige half verscholen achter een dozijn andere borden. Andere duidelijk zichtbaar langs de vangrail geplaatst. Driehoekige borden met een mannetje, een schop en een hoop zand. Veelal in rood-oranje kleuren. En de daarbij behorende snelheidsborden. Van 100 naar 80 naar 60. Dit laatste inclusief slinger in de weg.

En het werd steeds erger. Bij München was er niets anders te zien dan mannetjes met schopjes en bergen zand. Onze overnachtingsplek in Oostenrijk gebeld dat we later zouden aankomen. Daar wisten ze niet eens dat we een reservering hadden.Om half 8 ‘s avonds kwamen we uiteindelijk aan bij Motorhotel Landzeit langs de A12. Na ruim 12 uur in de auto kapot, maar nog vol goede moed voor de volgende dag. Erger zou het niet kunnen worden…