Columns, Dagelijkse dingen

Doldwaze bucketlist

Tja, ik weet niet zo goed waar ik zal beginnen. Ben eigenlijk best een stuiterbal en doe dan ook graag mee met de twee mensenkinderen. Alhoewel dat kleinste mensenkind nog wel een beetje moet oefenen wat aaien betreft. Hij is een beetje hardhandig, of – nou ja, onhandig eigenlijk.Maar ik dwaal af. Ik zei toch dat ik een stuiterbal ben. Toch ben ik ook nog heel vaak moe. Dan kan ik zomaar omvallen en lig ik heerlijk te slapen. En dan kunnen ze me wel wakker maken, maar ik doe lekker toch mijn ogen niet open. Wegwezen, denk ik dan.

Toen ik hier kwam, had ik al een hele reis erop zitten. Ik ben opgegroeid in wat een gastgezin wordt genoemd. Geen idee wat het is, maar mijn mama en mijn broertjes en zusjes waren daar ook. In het gastgezin heb ik van alles geleerd, zodat ik zelf op jacht kan gaan.
Vanuit het gastgezin kwamen we met z’n allen in een ander huis; met allemaal hokken en grote ruimtes waar soortgenoten en andere vierpoters rondliepen. Ik vond het er wel oké, maar aan het interieur hadden ze wel iets mogen doen. Ik vond de tralies en het beton niet zo mooi.
Gelukkig hoefde ik daar niet lang te blijven. Ik maakte kennis met de oudste van de twee mensenkinderen en hun mama. Zij namen me mee. Er was alleen wel een dingetje: ze kwamen met een bakfiets. Dat vond ik eigenlijk best een beetje spannend, maar niet doorvertellen hè?

En nu ben ik hier al weer twee weken. Ik moet zeggen: het bevalt me prima. Er is eten en drinken in overvloed. Er zijn goede slaapplekken en er loopt nog een soortgenoot rond waar ik mijn aanvalstactieken op kan uitproberen. (Alleen werken ze niet zo goed, geloof ik, want ze heeft het altijd door.) En alle tweepoters zijn erg aardig voor me.

Dus het wordt nu tijd voor het uitvoeren van mijn bucketlist. En voor alle meelezende vierpoters een tip: voor de meeste lol, start pas met de bucketlist als het nieuwe personeel aan je gewend is.

 1. Ga de gordijnen van dichtbij inspecteren en doe dat als volgt: neem een aanloop en zorg dat je halverwege uitkomt. Laat je vervolgens naar beneden glijden. Herhaal dit zo vaak mogelijk.
 2. Loopt een van de personeelsleden met de handen te wiebelen, val dan aan.
 3. Doe hetzelfde met de tenen van het personeel.
 4. Stel je verdekt op en wacht totdat het personeel langsloopt. Voer dan een aanval uit.
 5. Attaqueer dat harige ding dat achter je bungelt. Je moet er wel steeds rondjes voor draaien.
 6. Neem een aanloop en vlieg.
 7. Irriteer je soortgenoot (indien aanwezig) door onder zijn of haar mandje te kruipen, zijn/haar staart aan te vallen en door een hoge rug te maken en dan snel weg te rennen.
 8. Kijk welke bedrading het beste smaakt.
 9. Val de stofzuiger aan.
 10. Loop over een toetsenbord als het personeel even niet oplet.
 11. Drink koffie.
 12. Eet fruit.
 13. Kijk voetbal op tv.
 14. Indien aanwezig: leer de jongste mensenkinderen jouw taal en ga dan samen herrie maken.
 15. Maak de luxaflex open (of probeer het in ieder geval).
 16. Kijk door welke openingen je allemaal past. Let op: door onvermijdelijke groei kun je soms vast komen te zitten.
 17. Slaap, speel en eet, in welke volgorde dan ook.

Ik heb alles al uitgeprobeerd. Vooral het vliegen vind ik leuk. Maar punt 17 is toch echt wel mijn favoriet. Nu ben ik moe van al dat gestamp op het toetsenbord. Oh ja, voordat ik het vergeet: ik heet Jake.